Najčešća pitanja

IONICKISS četkica za zube svoju prednost ne bazira na mehaničkim svojstvima već na puno efikasnijem principu negativno nabijenih iona. Način funkcioniranja tih dviju vrsta četkica različit je.
Čistite zube kao i s običnom četkicom za zube, prateći uputstva vašeg stomatologa. Samo zapamtite da držite bilo koji prst ili dlan na Ionipad metalnoj traci. To je neophodno za aktiviranje negativnih iona koji se oslobađaju iz četkice.
Rezultati se razlikuju od osobe do osobe. Mnogi korisnici primjećuju glađe i čišće zube već nakon nekoliko pranja, naročito pušači. Vaš stomatolog može spomenuti da Vaši zubi izgledaju glađe i čišće, a potreba za stomatološkim čišćenjem i poliranjem može biti manja.
Ionickiss baterija proizvodi suptilan protok negativnih iona koji u dodiru s pozitivnim ionima zubnog plaka dovode do njegova otapanja.
Možete ako želite. Djelovanje negativnih iona iz četkice u usnoj šupljini znatno smanjuje neugodan zadah. Ako volite okus zubne paste, možete je koristiti. U suprotnom – uštedite novac i koristite IONICKISS bez paste za zube.
Naravno! IONICKISS poboljšava uklanjanje plaka pomoću negativnih iona, a samim time njezin efekt dopire do mjesta koja su teško dostupna običnim četkicama.
Apsolutno! Pored toga što u ponudi imamo dječji model, napominjemo da ukupna struja iznosi 10 ~ 50 mikroampera. Ljudsko tijelo ne može detektirati ništa što nije barem 500 puta veće od toga, stoga je IONICKISS potpuno siguran proizvod.
Da. Struja u bateriji je toliko mala (10 ~ 50 mikroampera) da je gotovo nepostojeća. Naravno, konzultirajte se sa svojim liječnikom prije nego što započnete s bilo kojim novim režimom terapije ili liječenja.
Ne. Kada se baterija isprazni, kupite novu četkicu.
Niti ugrađena baterija, niti bilo koji dio IONICKISS četkice za zube ne sadrže štetne metale ili druge opasne materijale, tako da ju možete odložiti sa svojim redovnim smećem. Ako želite ukloniti bateriju zbog sortiranja otpada ona se može lako ukloniti odvijačem. Obratite pažnju prilikom upotrebe bilo kojeg ručnog alata.
Nema preciznog odgovora, ali baterija je napravljena da pri upotrebi od 15 minuta dnevno traje najmanje godinu dana. Pritisnite gumb LED indikatora i ako crveno svjetlo svijetli, baterija je u redu. Efikasnost drugih dijelova proizvoda može se smanjiti, međutim, preporučujemo zamjenu četkice svake godine, a nastavka po potrebi.